E-sírkert? Digitális temető? – Tiszaigaron minden lehetséges

Megosztás

A Magyar Falu Program keretében Tiszaigar község önkormányzata digitális temető nyilvántartás elkészítésére nyert támogatást. Az elsőre, és talán másodjára is furának hangzó pályázat a tervek szerint nagyban segíti a temetőben található sírhelyek pontos helyének megállapítását. Az online rendszer valóban működik, a szoftver név, születési idő, elhalálozási idő, hely, parcella és sír szerint is keresni tud.

Az elgondolás nem újkeletű, számtalan város és község csatlakozott már a temetőnyilvántartó rendszerhez, ezáltal térképes módban láthatjuk az elhunyt pontos helyét, nevét és születési-halálozási idejét. A tiszafüredi járásban található Tiszaugar önkormányzata szeptember végén számolt be róla, hogy a Magyar Falu Program által náluk is elindult a nyilvántartás a saját honlapjukon.

Úgy vélik, a szoftver jelentősen segíti a sírhelyek pontos helyének megállapítását, amit a a Tiszaigarról elszármazott hozzátartozók is könnyedén használhatnak, illetve a Mindenszentekhez közeledve még inkább aktuálissá válik a használata.

A keresőben megadható az elhunyt személy neve, születési és halálozási dátuma, valamint a sírhely pontos helye parcella, sor és sír szám szerint. A rendszer folyamatosan frissül, az új sírhelyek adatai is bekerülnek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Képek: tiszaigar.hu, mohacsitemeto.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek